Vsak strarš se prej kot slej sooči z učenjem o gibanju njegovega dojenčka. Bodi si preko igre ali vaj. Vsak starš tudi najbolje ve, kaj je za njegovega otroka najboljše. Veliko mamic razvije zdrav občutek za gibalni razvoj dojenčka, še vedno pa se marsikatera mamica drži reka “ah saj naši starši niso ničesar vedeli, pa smo še vsi zrasli”.

No tale stran, je namenjena tistim mamam, ki bi za svojega otročka želele narediti nekaj več in bodo poskrbele za najbolj optimalno okolje, ki ga svojemu dojenčku lahko ponudijo.

 

Kot terapevtka za zdravo hrbtenico vam lahko zaupam, da sem v svoji karieri že prišla v stik z otroci, mladostniki in odraslimi, pri katerih gibalni razvoj ni šel čisto tako kot bi moral iti, čeprav so njihovi starši v to vrjeli. Težave so opazili kasneje. Določene posledice spremenjen način in odnos do življenja lahko povrne v pravo stanje, a nekatere lahko le izboljša.  Za primer lahko izpostavim na primer uporabo hojice in adolescentno ideopatsko skoliozo. Vzrok nastanka je torej neznan, pojavi se, ko hrbtenica še raste, a glede na moje izkušnje sem prepričana, da tudi okolje in rokovanje zagotovo vpliva na zdrav razvoj hrbtetnice.

zdrava hrbtenica, Na teh podstraneh, boste našli nekaj več o aktivnem starševstvu, igri in gibanju z dojenčkom. Podstrani so namenjene mamicam, ki iščejo ideje za igro, se spoznavajo z montessorijem, predvsem pa so  namenjene mamicam, ki s svojim dojenčkom in otročkom želijo gibati, delati vaje in mu pomagati do samostojnih premikov in stika z okolico.